Nærområdet

Så her står du? På ei eng. Med gress til knærne. Skal du bo her? Ja, det skal du kanskje. Det handler om forestillingsevne. Der den lille tua er nå, kommer kanskje kjøkkenet til å være, ved det høye sivet er stua og ved bjørka er soverommet. Eller er det barnerommet? Ikke godt å si.

Hvorfor flytter vi på oss i utgangspunktet? Flytter vi fra, eller flytter vi til? På Jessheim har det historisk handlet om to ting. Først kom jernbanen, og den lokket med seg mennesker. Men så kom flyplassen, og da tok det virkelig av.

Nå er Ullensaker en av de raskest voksende kommunene i Norge, nummer to etter Rennesøy i Rogaland, faktisk. Fortsetter det på samme måten, kommer det til å stå folk på flere av engene i området om ikke lenge. Følg med.

Så hva er det som er så fristende akkurat her? Bortsett fra at man kan reise kjapt til utlandet? Muligens at denne enga har en rekke kvaliteter som Roma og Paris ikke har. Overrasket? Ikke vær det.

Jessheim har mye å by på. I sentrum finner du alt du forventer av en moderne småby, også Jessheim Storsenter med 145 butikker, deriblant Vinmonopol og reisebyrå. Jessheim har ellers mange kulturminner, verneverdige bygninger og en interessant historie.

Vest for byen ligger den gamle kongegraven Raknehaugen. Dette er Nordens største fornminne. Den er 45 meter på langs, 15 meter høy og konstruksjonen er datert til ca 548-546 e.Kr.

Til og fra andre steder

Det er mulig du ikke tenker på Jessheim som verdens navle, men det gjør noe med et sted at det bare ligger 9 kilometer fra landets internasjonale flyplass. Veien derfra og til resten av verden er særdeles kort. Med andre ord; Jessheim er bare noen minutter unna hvorsomhelst som ikke er hjemme.

Mange som jobber internasjonalt, må ikke lenger bo i Oslo for å få hverdagen til å henge sammen. Å flytte til Jessheim gjør at du både kommer nærmere livet på landet og livet i utlandet. Samtidig er boligprisene her noe ganske annet enn i byen.

Skal vi holde oss innenlands, finner du Oslo 41 kilometer unna, retning sydvest. Mange som bor på Jessheim, jobber i Oslo.

Mange som vokste opp på Jessheim, bor nå i Oslo og lengter hjem. Nå er det blitt enklere å flytte tilbake. Jessheim er i vekst, og har mer å by på enn tidligere. Mange drømmer ganske enkelt om å bo på landet. La ungene vokse opp i frisk luft. Kjenne naturen mer på kroppen. Nå kan du gjøre det, uten å miste bylivet av syne.

ET TRAFIKKUNTEPUNKT
– E6 går vest for byen.
– Det er 35 minutter til Oslo med bil.
– Det 39 minutter til Oslo med tog.
– Riksvei 174 går rett forbi Jessheim og til Gardermoen.

Kontakt oss